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June 20, 2001

 

 

MEMORANDUM FOR ALL EMPLOYEES

 

SUBJECT:  Reminder on Appropriate Uses of Bulletin Boards

 

 

The Office of Counsel was asked to issue this reminder concerning the appropriate uses of DSCP’s official and unofficial bulletin boards.  Official bulletin boards are generally under management’s control and are designated for official communications with the work force.  Unofficial bulletin boards are usually accessible to all employees within an Office or Directorate and are designated for informal notices to employees.

 

In accordance with established DoD and DLA guidance, set forth in Section 2-301 of the Joint Ethics Regulation and in DLAR 4165.9, notices on official bulletin boards should be limited to: 1) official management notices directed to employees; 2) notices from recognized employee union organizations; 3) notices concerning Morale, Welfare, and Recreational activities; 4) notices from concessionaires located on the Compound; and 5) requests for funds for welfare, health, and other purposes approved by the Head of the DLA Primary Field Level Activity.

 

In the event that an Office or Directorate provides an unofficial bulletin board, employees may use these bulletin boards for personal notices, such as thank you notes, requests for carpool participation, information concerning the meetings or activities of recognized employee organizations, housing referral services, and similar notices.  Employees may post notices on unofficial bulletin boards advertising “one-time” sale transactions, such as the sale of an employee’s car, home, or furniture.  

 

Employees may not post the following types of notices on either official or unofficial bulletin boards: 1) notices that promote or advertise commercial products or services; 2) notices that solicit funds for charities, organizations, or individuals, except for notices pertaining to the Combined Federal Campaign and officially-sponsored military fundraisers; 3) notices that serve to advertise or promote businesses; or 4) notices that indicate that an employee is engaged in the business of selling property or merchandise, such as real estate, insurance, antiques, food, trading cards, or pets on a repetitive basis.  Employees who violate these rules may be subject to disciplinary action.

 

 Office Chiefs and Directors should ensure that the bulletin boards in their respective areas are monitored on a periodic basis and comply with DoD and DLA guidance.  We recommend the posting of this reminder in order to alert DSCP employees of the appropriate uses of bulletin boards.  Questions concerning this reminder may be addressed to the undersigned at x7179. 

 

 

THOMAS DOUGHERTY

Senior Counsel, Ethics and EC/EDI
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